Commercial Solutions

Banff National Park

arrow leftBack to Solutions

Project: Banff National Park Rest Area Walkway
Landscape Architect: 818 Studio Ltd.
Location: Canmore West, Trans Canada Highway, AB
Product: Rosetta Outcropping Walls
Colour: Pacific Grey
Project Owner: Banff National Park

Project Background

Located approximately 45 minutes west of Canmore, along the Trans-Canada highway, there is a small rest area where travelers can stop to take in all the sights and sounds that Banff National Park has to offer. This particular area consists of informational posts and paths that wind together providing an immersive walking experience for tourists and locals alike. It is important that any additional elements of this landscape should complement the natural surroundings of the park.

Design Inspiration and Use of Barkman Product:

The Rosetta Outcropping wall was selected for this project because it was the most versatile, design flexible, structural and natural-looking product that would blend well with the natural look of Banff National Park.

 

With 12 pieces ranging from 2 to 6 feet (0.6 to 1.8 meters) in length and 6 to 24 inches (152 to 609 millimeters) in height, this wall provided a large, natural stone aesthetic. The walkway pictured showcased the Outcropping walls along with small units that lined the paths and informational posts to create a cohesive look across the whole park. The Pacific Grey colour suits the surroundings well, mimicking the look of natural rock. This project was completed in summer 2015, with thousands of travelers and tourists have already visited this rest area and walked across the pathways designed and supported by Rosetta Outcropping

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!